Kérjük, hogy adományával támogassa működésünket! - Tovább a támogatáshoz »

Civilek Együtt Nagykovácsiért - Közös program 2024

Kérjük, hogy fogadják bizalommal közös programunkat a 2024-es Önkormányzati választásokra

Olyan új település-vezetési utat fogunk megvalósítani, amely a lakosság igényeit felméri, azokat képviseli ezáltal valódi érdekképviseletet látunk el. 

A módszereken kell változtatni! 

Minden lehetőséget szakértők bevonásával vizsgálunk meg, nem egyszemélyi döntéseket hozunk és a szomszédos településekkel együttműködünk. Célunk, hogy a beruházások és fejlesztések ne a választási ciklusokat, hanem településünk hosszú távú érdekeit szolgálják. Azt gondoljuk, hogy az Önkormányzat törvényileg előírt kötelező feladatai elvárhatóak, így nem minősülnek fejlesztésnek. A településrészeket azonos hangsúllyal gondozzuk. Átlátható és társadalmi egyeztetésen alapuló döntéseket hozunk, amelyek hosszú távon értékállóak. 

ÖNKORMÁNYZATI GAZDÁLKODÁS – ÁTLÁTHATÓSÁG 

A költségvetést felülvizsgáljuk és megosztjuk a közösséggel, a gazdálkodást pedig átláthatóvá tesszük. A közösség érdekeit szolgáló fejlesztési terveket ké- szítünk, megújítjuk a Civil Alapot és Klímavédelmi Alapot hozunk létre. A pályázati lehetőségek megragadása mellett további anyagi forrásokat teremtünk a gazdálkodás átalakításával és ésszerüsítésével, a versenyszférában szerzett vezetési tapasztalatok alkalmazásával. 

BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS - TORLÓDÁSOK NÉLKÜL 

Előny és biztonság a gyalogosoknak és kerékpárosoknak, biztonsági sávok kialakítása gyermekeinknek („zöldfolyosó”), forgalomszervezés, közlekedésfejlesztés belterületen (P+R bővítése). Térségi együttműködést kezdeményezünk a közlekedés-szervezésben. Közös fejlesztések az érintett önkormányzatokkal, a közösségi közlekedés feltételeinek átfogó javítása (pl.: közvetlen buszjárat a Széll Kálmán térig, közösségi autómegosztás) 

NEVELÉSI, OKTATÁSI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYRENDSZER - EGYÜTT NEVELÜNK ÉS GONDOSKODUNK 

Együttműködés a köznevelési intézményekkel, az alternatív intézmények láthatóvá tétele, a nevelési lehetőségek bővítése lakossági igények mentén. Kisgyermekek fejlesztését szolgáló centrum létrehozása a helyi, működő műhelyek bevonásával (hely- és eszközbiztosítás), a családsegítő központ méltó helyszínre költöztetése. Az időskorúak ellátásának és gondozásának településen belüli megvalósítása és új alapokra helyezése, személyesebbé tétele. 

FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉS - CÉL AZ ÉLHETŐSÉG 

Hatékony együttműködést alakítunk ki a szolgáltatókkal az alap- és közmű- szolgáltatások zavartalan biztosítása érdekében. Olyan új fejlesztéseket való- sítunk meg, mint a víztározó kapacitásának bővítése, az esővíz gyűjtése záportározók kialakításával. Az utak állapota és azok fenntartása önkormányzati alapfeladat, amit karbantartási és beruházási ütemterv alapján valósítunk meg. A lakossági útépítések műszaki, szakmai és pénzügyi támogatási gyakorlatát felülvizsgáljuk és hatékonyabbá tesszük. A Helyi Építési Szabályzatot és a Településképi Rendeletet azonnali hatállyal felülvizsgáljuk, az építkezések jogszabályi kereteit ellenőrizzük és hatékonyan betartatjuk. A Kecskeháttal kapcsolatban minden, a jogszabályok adta lehetőséget kihasználva csökkentjük a települést érintő negatív hatásait.

KÖRNYEZETTUDATOS TELEPÜLÉS MŰKÖDTETÉS 

Az önkormányzati intézmények energiahatékonyságának növelése, energiaközösségek megalakulásának elősegítése. Helyi vízbázis feltérképezése. Közösségi egyetértésen alapuló megállapodás a természet és a környezet védelméért. Szelektív gyűjtőpontok bővítése, műanyag zsákok helyett központi komposztáló kiépítése. Több közösségi hulladékgyűjtő kihelyezése. Zero waste irányzat erősítése, ezzel együtt állandó piactér kialakítása. 

HELYI VÁLLALKOZÁSOKRA ÉS SZAKTUDÁSRA ÉPÍTETT FEJLŐDÉS - KÖZÖS JÖVŐNK NAGYKOVÁCSI 

Településfejlesztés a helyi vállalkozók bevonásával. Közösségi iroda helyiség kialakítása. Ingyenes kommunikációs felületek biztosítása a helyieknek, a lakosságot és a vállalkozásokat érintő pályázatokról való tájékoztatás. Nagykovácsi vállalkozói jegyzék (“vásárolj helyben!” erősítése) 

SPORT, KULTÚRA, SZÓRAKOZÁS - MINŐSÉGI KULTURÁLIS ÉLET MINDEN KOROSZTÁLYNAK 

Aktívan bevonjuk a helyi szervezeteket a közösségi programok megvalósításába, együtt dolgozunk a helyi kulturális szolgáltatókkal. Fiatalok részére időszakos és állandó közösségi programok megvalósítását tervezzük önálló közösségi tér létrehozásával. Teret adunk és segítjük a pumpa pálya kialakításának (kerékpár, gördeszka). Lenvirág park megvalósítása, faluszerte szabadtéri közösségi helyek kialakítása, „padok a faluban” program. Kutyabarát program kialakítása az érdekeltek bevonásával (kutyafuttató megvalósítása és több szemetes kihelyezése) 

Kérjük, hogy kattintson ide és tekintse meg az ÖsszeKOvácsoló Egyesület által felvázolt korszerű jövőképet.

Együttműködő szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők
Támogató partnerünk - CiNKe

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legúljabb híreinkről és eseményeinkről.

Sikeresen feliratkozott!
Köszönjük!