Kérjük, hogy adományával támogassa működésünket! - Tovább a támogatáshoz »

Levélváltás Klímastratégia és kapcsolódó témákban Fülöpp Miklós Műszaki osztályvezetővel

Tisztelt Osztályvezető Úr, kedves Miklós!

Mint Nagykovácsi Képviselő testületének és a Humánpolitikai Bizottság tagja érdeklődöm a Klímastratégia társadalmasítási szakaszának sikerességéről. Szeretném kérni osztályvezető Urat, hogy tájékoztasson hány és milyen tartalmú vélemények érkeztek a dokumentummal kapcsolatosan, továbbították-e a tervezőknek? Érdekelne továbbá, hogy milyen határidővel várjuk a dokumentum korrekcióját és kiegészítését?

Nagykovácsi, 2021, március 18.

Üdvözlettel, 
Kósa Emő, képviselő

 


 

Tisztelt Képviselő Asszony! Kedves Emőke! 

A Klímastratégia társadalmasítási szakaszában 8 észrevétel érkezett hozzánk, 6 természetes személy és 2 civil szervezet véleményezte a dokumentumot. A beérkezett észrevételek széles spektrumot öleltek fel: a felhasznált adatok aktualitásának kritikája és forrásmegjelölésének hiánya, fogalomértelmezési kérdések, egyéni ötletek, javaslatok és kiegészítések szerepeltetésének igénye egyaránt szerepelt a véleményekben. Érkeztek klímavédelmi szempontból jogosnak ítélhető, érdemi, a stratégiába beemelésre érdemes javaslatok, valamint a tárgyi témában irreleváns észrevételek is. A véleményeket természetesen továbbítottuk a tervezőknek, akik azok értékelését elkészítették. Az észrevételek tervezői értékelésének, valamint a beérkezett véleményeknek az összegzését jövő hét elején tervezzük megejteni, a tervezők annak eredménye alapján, azt követően tudják majd a dokumentum véglegesítését megkezdeni.

Nagykovácsi, 2021 március 19.  

Üdvözlettel: 

Fülöpp Miklós
osztályvezető

 


 

Kedves Miklós!

Nagyon köszönöm a gyors és részletes válaszát. Tekintettel arra, hogy gyakorló településtervező vagyok, hasonló munkákat végzek, szeretném kérni, hogy kapjak további tájékoztatást a tervezési folyamat alakulásáról, a beérkezett vélemények és hozzászólások tervezői kiértékeléséről. Szívesen részt veszek az online vagy élő tervezői egyeztetéseken is, segítve településünk igényeinek képviseletét és a tervezők munkáját.

Nagykovácsi, 2021. március 20.  

Üdvözlettel, 
Kósa Emő, képviselő

 


 

Tisztelt Osztályvezető Úr!

Hozzám intézett állampolgári kérdésekre igyekezvén választ adni a következő kérdésekkel kapcsolatosan szeretnék tájékoztatást kapni:

  • Tervezünk-e idén fásítási akciót? Ha igen mikor és mely településrészeken?  Illetve mi ezzel kapcsolatosan a gondolat: hogyan vonjuk be a lakosságot? Ki vannak-e már azok a közterületi helyek jelölve, ahol a 2019-ben indult  Egymillió fa ültetése program keretében ültetési akció fog megvalósulni.
  • Mikor és milyen tervek alapján valósul meg a Kossuth Lajos u - Nagyszénás u közötti gyalogos út, amelyet a Polgármesterünk az új park elnevezése kapcsán említett? Milyen forrás áll rendelkezésre ennek megvalósításához?
  • Sikerült-e megvizsgálni és egyszerű megoldási javaslatot kidolgozni a Kastélypark melletti gyalogút javítására vonatkozóan? Mikor kerül rá sor?
  • Mikor kerül sor a tavaly elmaradt Dobó Károly téri közvilágítás kialakítására?
  • Hol tart a Teleki- Tisza Kastélynál kialakítandó gyalogátkelőhely engedélyezési és terveztetési ügye?
  • Mivel úgy vélem a Műszaki Osztályhoz tartozik a közterületek felügyelete szeretném megkérdezni, hogyan tervezzük betartani április 23-ig, a zöldhulladék elszállításának napjáig a hulladék utcára való kihelyezésének szabályait. Attól tartok nagyon nagy felháborodás lesz, ha a közterületfelügyelő következő akcióterülete - a kutyák erdőben való pórázon sétáltatása után - a zöldhulladék kihelyezése lesz.

Javasolnám, hogy ha ellenőrzésre kerül sor, először a figyelmeztetést alkalmazzuk a pénzbírság helyett. Célunk gondolom a közterületek rendben tartása, a forgalom akadályozásának megelőzése és a jó gyakorlatok meghonosítása, nem a lakosság bűntetése. A felhívásban jelzett reggel 6-ig való kihelyezés javaslata mindenképpen azt feltételezi, hogy az emberek legkésőbb előző estig kihelyezik a kötegeket és a zsákokat. Tekintettel arra, hogy a zöldhulladék begyűjtés napja péntekre esik, feltételezhető, hogy a lakosok nagy része előző hét végén fogja elvégezni az előkészületek nagy részét - a kipakolást. Egy egyszerű hétköznap este nem biztos, hogy mindenkinek alkalmas lenne erre a gyakran nem kis időt igénybevevő tevékenységre.

Nagykovácsi, 2021. március 20.  

üdvözlettel, 
Kósa Emő, képviselő
 


 

Tisztelt Képviselő Asszony! Kedves Emőke!

A felvetett kérdések nem tartoznak az osztályvezetői kompetenciába, ezért beérkezett e-mailjeit továbbítottam az illetékeseknek.

Nagykovácsi, 2021 március 22.

Üdvözlettel:

Fülöpp Miklós
osztályvezető


 

Együttműködő szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők
Támogató partnerünk - CiNKe

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legúljabb híreinkről és eseményeinkről.

Sikeresen feliratkozott!
Köszönjük!