Kérjük, hogy adományával támogassa működésünket! - Tovább a támogatáshoz »

Magyar Nemzet cikk, 2021.04.05. szombat, szerzője: ISMERETLEN

Igen, még mindig (vagy újra) létezik ilyen újságírás.

(A lapot Pethő Sándor Hegedűs Gyulával alapította 1938. augusztus 25-én, miután több munkatársával együtt kilépett az 1920 óta működő (általa és Milotay István által alapított) Magyarság című lapból, melyet ekkor a laptulajdonos nemzetiszocialista lappá nyilvánított. ... Ahogy a Magyarság, úgy a Magyar Nemzet is jobboldali, mégis legfőképpen náciellenes lap volt, ennél fogva sokszínű szellemiséget képviselt és legfontosabb fóruma lett a náci befolyást ellenzőknek. Hamar nagy népszerűségre tett szert, s olyan neveket tudhatott munkatársai közt, mint Szekfű Gyula, Barankovics István, Lendvai István vagy Márai Sándor. (wikipédia)

https://magyarnemzet.hu/belfold/szelfutta-kastelyfejlesztesi-vita-a-pest-megyei-nagykovacsiban-9888704

A cikk látszólag a Nagykovácsi Kastélypark fejlesztése körül kialakult helyzetről tudósít, valójában politikai hadszíntérré kívánja tenni Nagykovácsit a téma felhasználásával. Hosszan ír olyan kérdésekről, melyek egyáltalán nem tartoznak a tárgyhoz, viszont a lakosság megosztását célozzák.  Az elképzelés mondhatni szürreális. 

Polgármesterünk nyilatkozik az ismeretlen újságírónak, bölcsen felhasználva az általunk és NATE által felvetett legsúlyosabb szakmai problémákat. Örvendetesnek találjuk,  hogy ezeket a legfontosabb érveket végre nyilvánosan is kimondta: "A legnagyobb hiba mégis az volt, hogy az előkészítés során nem vizsgálták a majdan működő komplexum környezeti, forgalomtechnikai vagy akár a már most is szűkös közműkapacitásra gyakorolt hatását – fogalmazott."

Egyesületünk továbbra is törekszik az információk minél teljeskörűbb bemutatására,  támogatjuk a lakosság széleskörű bevonását a vélemény nyilvánításba és a közösen meghozott helyes döntések meghozatalába. 

Együttműködő szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj a legúljabb eseményeinkről.

Sikeresen feliratkozott!
Köszönjük!