Kérjük, hogy adományával támogassa működésünket! - Tovább a támogatáshoz »

Fő célunk annak az alapelvnek a közvetítése, hogy az önkormányzat valóban azt jelenti, hogy ÖN kormányzat.

Átlátható gazdálkodás

Nem érthet mindenki a gazdálkodáshoz, különösen az olyan erősen szabályozott, közbeszerzésekkel terhelt folyamatokhoz, amely az önkormányzat által kezelt közpénzek sajátja. Mindezek ellenére létrehozható egy olyan egyszerűsített rendszer, amely a lakosság számára is érthető és követhető folyamatokat mutat be, ezáltal a bizalom is növelhető. Mindannyian ismerjük azt az érzést, hogy bizony be kell osztani jelenlegi és tervezett jövedelmeinket, ami sokszor fájdalmas kompromisszumok meghozatalára kényszerít minket. Hiszünk abban, hogy ha ezek a döntéselőkészítési folyamatok átláthatók, illetve adott esetben megvitathatók, akkor a lakosságban is növekszik a felelősségérzet, a kapcsolódási vágy az egy-egy témához való tevékeny hozzájárulás iránt. Fő cél tehát az átláthatóság és mindemellett a hatékonyság!

Önkormányzati költségvetés

Megmutatjuk - egyszerű kimutatások, elemzések formájában- hogyan alakultak a bevételek és kiadások (és a tevékenységek) az elmúlt években, látszódnak-e tendenciák, folyamatok (bevételek és kiadások struktúrája, indoklása). Hangsúlyt kell fektetni arra, milyen módon lehet forrásokhoz jutni és a meglévőt okosabban elkölteni. Egy-egy témához fejlesztési tervet készítünk majd (pl. Kossuth L. utca felújítása, útfelújítások, iskolafejlesztés, egészségügyi intézmények komplex kiépítésének és fenntartásának terve) és ehhez keressük a forrásokat (nem pedig fordítva, az épp aktuális pénzügyi lehetőségek kihasználása reményében kapkodunk és hozunk esetenként elhamarkodott vagy nem jól strukturált döntéseket).

Feladatmegosztás

Fő célunk annak az alapelvnek a közvetítése, hogy az önkormányzat valóban azt jelenti, hogy ÖN kormányzat. Hogy a polgármester nem mindennek a felelőse, hanem mindennek az összefogója. A település lakosainak összekovácsolója, a kapcsolatok fáradhatatlan építője, az érdekek összefésülője, egymás megértésének és elfogadásának szorgalmazója, az együttélés segítője. Választott képviselőinkkel együtt kapcsolódik a lakossághoz, de a különböző feladatok megoldása során bizton számíthat a szakértők segítségére a választók köreiből is.

Az önkormányzati bizottságok munkájába több külsős szakembert tervezünk meghívni, adott esetben témához kapcsolódóan változtatva a meghívott személyeket.

Településünk közös természeti és épített, örökölt és szerzett vagyonának védelme, gondozása és fejlesztése mindannyiunk érdeke!


Ha szimpatikusnak találja elképzeléseinket, akkor kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!


Összekovácsoló Egyesület

Összekovácsoló egyesület

ÖsszeKOvácsolódó független nagykovácsi lakosok vagyunk, akik jókedvvel, sok együttérzéssel és azzal a szándékkal indultunk el, hogy a közösen megfogalmazott célok megvalósításában széleskörű együttműködésre találjunk a településen és tágabb környezetünkben.

Együttműködő szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj a legúljabb eseményeinkről.

Sikeresen feliratkozott!
Köszönjük!