Kérjük, hogy adományával támogassa működésünket! - Tovább a támogatáshoz »

A sportolás igénybevételeinek feltételei még tovább javíthatók, bővíthetők, melyet kiemelt feladatnak tartunk.

Sport, kultúra, szórakozás

Sport

Nagykovácsi lakosságának magas a sportolás iránti igénye, mutatja ezt az is, hogy a számtalan sportegyesület mind helyi kezdeményezésből jött létre. Tiszteletreméltó az a bátor és sok áldozattal járó munka, amit ezek az emberek beletettek annak létrejöttébe, hogy ma van Crosskovácsi, NUSE, NKSE, WAX síklub, továbbá lehetőség van kézilabda, karate, ping-pong, kosárlabda, ritmikus sportgimnasztika, jóga és különböző táncok gyakorlására. Nem beszélve az ezt kiegészítő futás, túrázás és lovaglás lehetőségeiről. Igazán elégedettek lehetünk.

Ugyanakkor a sportolás igénybevételeinek feltételei még tovább javíthatók, bővíthetők, melyet kiemelt feladatnak tartunk. Az ilyen irányú magánkezdeményezések feltétlenül támogatandók. De nem tervezzük sem stadion, sem uszoda építését. A közeljövőben egyiket sem tartjuk reális célnak. Büszkék vagyunk arra, hogy a Nagykovácsiban rendezett sportrendezvények,- versenyek egyre népszerűbbek és professzionálisabbak. Támogatásukat szívügyünknek tartjuk!

Kulturális élet – szórakozás

Mit értünk egy település kulturális életén?

  • hagyományőrzést, tradicionális programok megtartását
  • szabad és minőségi kulturális programok létrejötte (bárki is szervezze azokat)
  • intézményrendszer és kulturális szolgáltatások működése (Művészeti Iskola, Könyvtár, Öregiskola, Faluház, illetve magántulajdonú helyszínek)

Fontos, hogy a kulturális élet eseményei találkozzanak a lakossági igényekkel, amelyek a korosztályok vonatkozásában eltérést mutathatnak. Nagykovácsi szerencsés helyzetben van, mert nagyon sok művészember és a kulturális szférában dolgozó lakosa van, akik gazdagíthatnák és sokszínűvé tudnák tenni ezt a kínálatot.

Fontos lenne létrehozni azokat az önkormányzat által támogatott kommunikációs felületeket, amelyeken keresztül a teljes programkínálat bemutatásra kerülhet, és az igények is megjelenhetnek (helyi újság, hirdető felületek a település több területén, online felületek, adatbázis, közös naptár, stb).

Büszkék vagyunk a Nagykovácsi Művészeti Iskola létére és nagyszerű eredményeire, elsősorban feltételrendszerük bővítésével (helyiségek, rendezvények) szeretnénk őket támogatni.

Vannak kihasználatlan területek és lehetőségek, melyek a vállalkozói szféra és pályázatok útján talán sikerrel újra értelmezhetők (bánya, funkció nélküli épületek, udvarok).

Az egyéb szabadidős lehetőségek között kiemelkedő feladatunknak tekintjük a fiatal korosztály számára egy fedett, zárt, télen is használható közösségi tér kialakítását.

Rendkívül sajnáljuk a “Nagy Kohó - közösségi olvasztótégely” megszűnését, hiánya határozottan érezhető a település kulturális és szabadidős életéből. Szabadtéri zenei koncertjei, spontán kapcsolatteremtő helyszíne és eseményei valódi közösségi teret nyújtottak a teljes lakosságnak - családoknak, fiataloknak és magányosoknak, bármilyen kis közösségnek. Méltánytalannak tartottuk, hogy az önkormányzat részéről nem kaptak segítséget a fennmaradáshoz. Szükségesnek tartjuk az újraindulás támogatását, amennyiben még lesz rá vállalkozói akarat.


Ha szimpatikusnak találja elképzeléseinket, akkor kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!


Összekovácsoló Egyesület

Összekovácsoló egyesület

ÖsszeKOvácsolódó független nagykovácsi lakosok vagyunk, akik jókedvvel, sok együttérzéssel és azzal a szándékkal indultunk el, hogy a közösen megfogalmazott célok megvalósításában széleskörű együttműködésre találjunk a településen és tágabb környezetünkben.

Együttműködő szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők
Támogató partnerünk - CiNKe

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legúljabb híreinkről és eseményeinkről.

Sikeresen feliratkozott!
Köszönjük!