Kérjük, hogy adományával támogassa működésünket! - Tovább a támogatáshoz »

A közlekedés legjobb megoldása a közlekedés minimalizálása!

Kényelmes és biztonságos közlekedés

El kell gondolkodnunk azon, hogy hogyan szeretünk itt élni Nagykovácsiban, vagy hogy hogyan SZERETNÉNK? Valójában mik a vágyaink? Mennyi időt szeretnénk itthon tölteni? Hogyan tudnánk ezt megvalósítani? Milyen szolgáltatások szükségesek ahhoz, hogy valóban ITT ÉLJÜNK?

Bölcsőde, óvoda, iskola, középiskola, munkahely, jó internet, olcsó energia, biztonságos és széleskörű orvosi ellátás, sportolási lehetőségek, megfelelő élelmiszerboltok és sokféle minőségi szolgáltatás és kiskereskedelem, kellemes vendéglátóhelyek, játszóterek, színvonalas kulturális programok, gazdag közélet. Hogyan valósítható mindez meg? Lehet, hogy éppen tőlünk, a gondolatainktól, az odatett tudásunktól, kapcsolatainktól, kreativitásunktól...

Nagykovácsi úthálózatának állapota erősen meghatározza a közlekedés biztonságát, mind a járműforgalom, mind a gyalogosok és kerékpárosok szempontjából. E tekintetben rengeteg a teendő, amiről fejlesztési terveinkben részletesen írtunk.

A közlekedés legjobb megoldása a közlekedés minimalizálása!

Települési munkahelyek bővítésével, a szolgáltatások és kereskedelmi lehetőségek szélesebb körű helyben biztosításával és a közlekedési lehetőségek közösségi szervezésével (telekocsi rendszer erősítése, hegyi buszjárat kiszámíthatóbbá tételével, BKK járat kiterjesztésével) lehet ösztönözni.

Emellett kiszámítható és fenntartható megoldást kell találni a távolabbi településrészek tömegközlekedési megközelítésének, illetve lobbizni szükséges a 63-as busz menetrendjének és utazási - várakozási körülményeinek javításán és azért, hogy mielőbb korszerű környezetbarát járművekre váltsanak.

Ki kell találni a hegyről lejövők napközbeni parkolásának biztosítását.

Gyalogosok és kerékpárosok biztonsága

Megoldásra vár egy biztonságos kerékpárút nyomvonalának megtalálása és kiépítése a Sebestyén domb és Budapest felé (tárgyalni kell a “Kastéllyal”, hogy nyíljon meg végre egy biztonságos, kényelmes és lakosainkhoz méltó útvonal).

Nem utolsó sorban fel kell mérni a mellékutcákban kialakult közlekedési szokásokat, döntéseket kell hozni járda építésről, forgalomkorlátozó eszközök bevezetéséről, hogy mindannyian biztonságosan tudjunk közlekedni. Sétálásra alkalmas utcáinkban - főként a főutcán - padokat és szemetes edényeket kell elhelyezni.


Ha szimpatikusnak találja elképzeléseinket, akkor kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!


Összekovácsoló Egyesület

Összekovácsoló egyesület

ÖsszeKOvácsolódó független nagykovácsi lakosok vagyunk, akik jókedvvel, sok együttérzéssel és azzal a szándékkal indultunk el, hogy a közösen megfogalmazott célok megvalósításában széleskörű együttműködésre találjunk a településen és tágabb környezetünkben.

Együttműködő szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők