Kérjük, hogy adományával támogassa működésünket! - Tovább a támogatáshoz »

ITTHON NAGYKOVÁCSIBAN

Kezünkben a jövőnk

Ismerje meg, hogy milyen alternatívát tudunk nyújtani Önnek

Jövőképünk

 
 • Vendégünk volt: Bíró-Nagy András - 2022 március 24

  Az Összekovácsoló Egyesületben sokszor és sokat beszélünk a politikáról. Tapasztaljuk viszont, hogy a mindenkit érintő és sokakat érdeklő ügyeknek a megvitatására településünkön tágabb körben csak az online tér nyújt lehetőséget, ahol kulturált eszmecsere nem tud kibontakozni. Úgy gondoljuk, hogy politikáról beszélgetni és közösen gondolkodni hasznos és kimondottan érdekes, ezért közéleti est sorozat megvalósításába kezdtünk, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket.

 • Pilisi Len Látogatóközpont Pilisszentiván

  Egyesületi kirándulás keretében látogatást tettünk Pilisszentivánon a Pilisi Len Látogatóközpontban, amely gyalog az Antónia-árkon levezető sárga vagy a Nagy-Szénásról lejövő piros jelzésű turistaúton közelíthető meg, vagy gépkocsival Solymáron át.

 • Járdaépítés Nagykovácsiban a klímastratégia után a 3. évezred elején

  „Mit gondol, a népuralom önnel, úgymond megtörténik, vagy ellenkezőleg, ön teremti azt?” (Esterházy Péter 1984) A januári télben és a februári tavaszban gyors ütemben három járda épül Nagykovácsiban. Az Ady Endre utca felső szakaszán az út jobb oldalán, a Pók utcában szintén az út jobb oldalán, a Szeles utcában az út baloldalán (2:1 a jobboldal javára). A majdnem másfél méter széles járdák közvetlenül a nagy forgalmú úttestek mellé kerültek, az ültetendő fasor helyére. A terveket előzetesen nem tette közzé az önkormányzat. Az elmúlt év első felét kitöltő nagy közösségi (kultúrtörténeti) szüleménye a 95 oldalas helyi klímastratégia, melyet az önkormányzat csak az év végén, december 17-én 10 óra 3 perckor tett közkinccsé a honlapján.

 • DEME ZOLTÁN

  Deme zoltán a rendszerváltás utáni első önkormányzati képviselők egyike volt, emellett azon nagykovácsi lakosok közé tartozott, akik a felvidékről települtek ide. Visszaemlékezéseiből közlünk néhány részletet, melyben arról ír, hogyan menekült át családja az akkori csehszlovákiából magyarorszára, egy ott zajló kitelepítés elől menekülve. Írását a család megőrizte. Zoli sajnos már régen nincs közöttünk. A rendszerváltást követően a nagykovácsi civil élet egyik igazi motorja volt. A konkrét, megfogható dolgokat szerette. Többek között a temetői harangláb állítása, a kastély kápolnájának helyrehozatala is kötődik hozzá. Emlékeim szerint ezt a történetet nem mesélte el, de szerencsére leírta.

 • VÍZ, CSAPADÉKVÍZ - mennyiben probléma és mennyiben lehetőség?

  November 10-én baján, a nemzeti közszolgálati egyetem víztudományi karán rendezték meg a III. Országos települési csapadékvízgazdálkodási konferenciát. Ott jártunk mi is. A honlapunkon részletesebben is beszámoltunk az ott elhangzottakról, itt most azokat a konkrét kérdéseket, megoldásra váró problémákat, javaslatokat foglaljuk össze, amelyek nálunk, nagykovácsiban is aktuálisak. A szakemberek egyik legfontosabb üzenete az, hogy a vízgazdálkodás olyan, mint a pókháló: bárhol beleavatkoznak, megbolygatják a rendszert, az kihat a többire is.

 • 2021 Pénzügyi beszámoló

  Az új évet újult erővel kezdtük, nekiláttunk az ötleteléseknek, hogy miket valósítsunk meg. Így az első félévi időszak kevésbé látványos, de azért újság erre az időszakra is jutott.

Együttműködő szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők