Múzeumi Szombat beköszöntő

Jó ideje gondolkozunk azon, hogyan is segíthetnénk azt a folyamatot, hogy a Nagykovácsiba érkezők jólesően megérkezzenek, „itthon legyenek”.

Beszélgetéseink során mindig felmerül a lassan kialakuló identitás kérdése. Vajon van-e időnk körülnézni és megismerkedni azzal, hogy a település, ahova költöztünk milyen múlttal rendelkezik, milyen érdekességeket rejt, milyen emberek lakták és lakják, milyen történeteik, szokásaik, hagyományaik vagy kedvenc hobbijaik vannak? Láthatunk -e ebből valamit?

2022-ben került megrendezésre először a Múzeumi Szombat eseménye, melynek ötlete egyik nagyon régóta Nagykovácsiban élő tagunk ötlete volt. Idén április 22-én szombaton ismét kinyílnak a helyi múzeumok és kiállítások kapui, mert hiszünk abban, hogy e program évente ismétlődő megrendezése segít felhívni a figyelmet településünk értékeire, és idővel hagyománnyá tud válni ez az esemény. Nagy örömünkre szolgál, hogy mind Gábor Atya, az Öregiskola, mind a Német Nemzetiségi Önkormányzat  és a további kiállítók örömmel kapcsolódtak be, így reményeink szerint idén is sikerül egy minden lakos számára érdekes és izgalmas programot létrehoznunk. A tervezett helyszíneken információs táblákon ismerhetik meg a legfontosabb tudnivalókat, de ugyanezt a honlapunkon is megtalálják. A rövid történetek szinte mindegyikében közös, hogy azok a helyek, emlékek, melyeket most megcsodálhatunk nagykovácsi lakosok összefogásának eredménye, sokan és sokat tettek azért, hogy most láthassuk, élvezhessük ezeket, mely iránt nagy tisztelettel vagyunk.

Kilenc helyszínen várjuk tehát az érdeklődőket 2023. április 22-én szombaton délelőtt 10 és délután 5 óra között,  12.00-14.00 között  ebédszünettel. A napot 10 órakor a Kálvária kápolnánál zenés megnyitóval kezdjük  , mely a Nagykovácsi Művészeti Iskola segítségével és felajánlásával valósul meg. .


Jöjjenek, sétáljanak Nagykovácsiban, látogassanak el a helyszínekre és gyönyörködjenek mindabban a sok látnivalóban, amely településünkön megtalálható! És gondoljanak arra is nyugodtan, hogy vendéglátóhelyeink útközben jó szívvel fogadják a megpihenni vágyókat.

Kósa Emő, elnök
 

A rendezvény támogatói és együttműködő partnerei

Együttműködő szervezetek

Támogató partnerünk - NATE - Nagykovácsi Természetvédők